Nederlandse bond van schaakprobleemvrienden

Van 1 tot en met 8 september wordt in Ohrid (Macedoniƫ) het 61ste WFCC gehouden. Nederland is vertegenwoordigd door Dolf Wissmann, Hans Uitenbroek, Peter van den Heuvel, Johan de Boer en Ed Hoes. Onze Zuiderburen zijn vertegenwoordigd met Eddy van Beers, Andy Ooms, Luc Palmans, Ward Stoffelen en Marcel van Herck, allen al dan niet vergezeld door hun partner.

In deze tijd van snel communiceren is snel publiceren een noodzaak om actueel te zijn. Dolf Wissmann stuurt de nodige appjes naar uw webmaster en deze zal, deze vaak zelfreflecties, zo snel mogelijk publiceren zonder redactioneel ingrijpen. Voor officieel nieuws raad ik u de website van de WFCC meeting aan: https://wccc2018.com.mk/

Berichten van DOLF WISSMANN:

Rustgevend uitzicht op het meer van Ohrid voor de nodige inspiratie
Uitzicht op het meer van Ohrid, geeft de nodige inspiraties en rust......

dolf Ohrid 1

WhatsApp Image 2018 09 03 at 19.11.33

Definitieve uitslag Ohrid Open in PDF

De eerste oplosdag 4-9:

dolf Ohrid 2

Uitslagen in PDF:

1ste dag individueel:

1ste dag team:

Definitieve uitslag na de tweede dag:

Eindstand individueel

Winnaars individueel
Van links naar rechts, Kacper Piorun, winnaar Pjotr Murdzia en de nummer 3; Tomas Peitl

Eindstand team

WhatsApp Image 2018 09 08 at 11.14.03
De uitgedunde landenteam winnaars. Rusland, winnaar Polen en namens Engeland John Nunn.

Opgaven WCSC

Antwoorden WCSC

Statistieken WCSC

Quick Solving Tournament:

In een Quick Solving tournament nemen oplossers het in een knock-out systeem tegen elkaar op. Wie het eerste de goede oplossing heeft krijgt een punt. Eddy van Beers was heer en meester en versloeg in de finale Marjan Kovacevic met 5-0!!
Een verslag met de opgaven staat op de website van Matplus: http://matplus.net/ohrid_sosho.html

Compositiewedstrijden:

 Traditioneel de compositiewedstrijden. Enkele waren vooraf al aangekondigd. Hieronder het Murfatlar toernooi, hier won Peter van den Heuvel de 5de prijs en de dus niet aanwezige Dirk Borst een 1ste eervolle vermelding. In het Sabra toernooi een eervolle en bijzondere vermelding voor Johan de Boer. Een joint van Hans Uitenbroek en Johan de Boer won de vierde prijs in het Azemmourtoernooi en in dit toernooi scoorde Hans Uitenbroek samen met Ed Hoes een bijzondere vermelding. Hans Uitenbroek sloot het rijtje compositietoernooien af met een 1ste bijzondere vermelding in het Vodka-toernooi. De problemen zullen in komend Probleemblad getoond worden.

WhatsApp Image 2018 09 07 at 16.45.29

WhatsApp Image 2018 09 07 at 16.44.38
De uitreikingen van diverse oplostoernooien.