Nederlandse bond van schaakprobleemvrienden

Op de laatste dag van het Tata Steel Chess Tournament vindt de ‘International Solving Contest’ (ISC) plaats op verschillende plaatsen. Deze oploswedstrijd trekt meer dan 500 deelnemers uit 30 landen en vindt in Nederland plaats in Wijk aan Zee. Na afloop van het oplostoernooi kunt u de laatste ronde van het Tata-toernooi en het live-commentaar volgen.
Locatie Hotel Zeecroft Zeecroft 19 1949 BK Wijk aan Zee

Tijdschema 10:45 – 11:10 uur aankomst en registratie 11:15 – 13:15 uur ronde 1 14:15 – 16:15 uur ronde 2 ± 17:00 uur Prijsuitreiking
Categorieën en soorten schaakproblemen Er zijn drie categorieën:
- A-categorie voor ervaren oplossers
- B-categorie voor minder ervaren oplossers (geen oplosrating of oplosrating < 1700)
- C-categorie voor jeugd geboren na 31-12-2005 (één ronde met start om 14:15 uur)

Categorie A: 2 ronden met zes problemen (tweezet, driezet, meerzet, studie, helpmat, zelfmat)
Categorie B: 2 ronden met zes problemen (2 tweezetten, driezet, meerzet, studie en in één ronde een helpmat en in één ronde een zelfmat)
Categorie C: 1 ronde met zes problemen (4 tweezetten, driezet en studie)

Voorbeelden van problemen uit eerdere kampioenschappen op Schaakproblemen ISC Meer informatie over schaakproblemen is te vinden op www.probleemblad.nl

Lokale wedstrijdleider Luc Palmans (Fide solving judge)

Aanmelden en informatie Uiterlijk 23 januari bij Hans Uitenbroek via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Studieoploswedstrijd Op zaterdag 26 januari vindt op dezelfde plek de ARVES studieoploswedstrijd plaats. Aanmelden bij Yochanan Afek via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.