Nederlandse bond van schaakprobleemvrienden

Rens ter Veen superieur

Op 26 mei vond het Open Israëlisch oploskampioenschap plaats. Op verschillende plekken op de wereld bogen oplossers zich over dezelfde schaakproblemen. In Nederland gebeurde dat in Vlaardingen waar Peter Bakker het toernooi in goede banen leidde. Na afloop is het dan spannend hoe de score zich internationaal verhoudt. Gelukkig hoefden de oplossers niet lang te wachten.

Rens ter Veen steeg boven zichzelf uit en verraste vriend, vijand en zichzelf door met een 100%-score de B-categorie te winnen. Vooral het optreden in de eerste ronde was indrukwekkend. Arjen Kouwenhoven had het nakijken en werd derde. Gert Reichardt werd knap vierde en ook Wim Velker was terug te vinden in de internationale top. Debutant en junior Rob Reichardt deed het goed met een 13e plek.

In de A-groep bleek opnieuw dat het Nederlandse oplossen niet in de lift zit. Peter van den Heuvel en Johan de Boer deden het aardig en daarmee is voldoende gezegd. Wel goed waren Andy Ooms en de sinds kort in België wonende Griek Nikos Sidiropoulos. Nikos miste slechts een half probleem en eindigde internationaal als zesde. Winnaar werd de kersverse Europees Kampioen Danila Pavlov met de maximale score.

De uitslagen, schaakproblemen en oplossingen zijn te vinden op de site van de World cup .

Alleen de uitslagen staan hier: A groep/B groep